Darmowa dostawa do paczkomatu📦 Od 200 zł ❤

Promocje
Szorty  tiny flowers
Szorty tiny flowers
69,00 zł 62,10 zł
Legginsy  tiny flowers
Legginsy tiny flowers
75,00 zł 67,50 zł
Chusta tiny flowers
Chusta tiny flowers
54,00 zł 48,60 zł
Czapka tiny flowers
Czapka tiny flowers
46,00 zł 41,40 zł
Sukienka Calineczka tiny flowers
Sukienka Calineczka tiny flowers
135,00 zł 121,50 zł
Body motyl tiny flowers
Body motyl tiny flowers
79,00 zł 71,10 zł
Bluzka motyl - tiny flowers
Bluzka motyl - tiny flowers
79,00 zł 71,10 zł
Opaska kokardka bow tiny flowers
Opaska kokardka bow tiny flowers
27,00 zł 24,30 zł
Opaska pin-up tiny flowers
Opaska pin-up tiny flowers
29,00 zł 26,10 zł
Bluzka motyl krótki rękaw tiny flowers
Bluzka motyl krótki rękaw tiny flowers
75,00 zł 67,50 zł
Body motyl tiny flowers krótki rękaw
Body motyl tiny flowers krótki rękaw
75,00 zł 67,50 zł
Body leaf   r. 68
Body leaf r. 68
79,00 zł 67,15 zł
szt.
Na specjalne okazje
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności dla użytkowników serwisu www.taturo.pl


§1
ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

  1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Daniela Jemioł prowadzący działalność gospodarczą pod firmą TATURO.PL DANIELA JEMIOŁ, ul. Wiązowa 1, 45-920 Opole,
    NIP: 6391808487, REGON: 160266120, zwana w dalszej części „TATURO”. Kontakt w sprawie ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem e-mail info@taturo.pl.
  2. Niniejszy dokument określa zasady przetwarzania danych osobowych, które TATURO uzyskuje od użytkowników. TATURO prosi o uważne zapoznanie się z niniejszym dokumentem, celem przyswojenia zasad oraz procedur dotyczących danych i ich przetwarzania.

§2
INSPEKTOR OCHRONY DANYCH

TATURO nie wyznaczył Inspektora Ochrony Danych. W kwestiach dotyczących Pana/Pani danych osobowych, należy kontaktować się bezpośrednio z TATURO na adres e-mail: info@taturo.pl

§3
CELE I PODSTAWY PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

  1. W celu umożliwienia Panu/Pani korzystania z usług serwisu www.taturo.pl zwanego w dalszej części „taturo.pl” TATURO przetwarza Pana/Pani dane osobowe – w niżej wskazanych celach. Podajemy je poniżej, wraz ze wskazaniem podstawy prawnej przetwarzania danych osobowych.
  2.  Dla celu odbierania zapytań ofertowych i udzielania na nie odpowiedzi przetwarzamy Pana/Pani dane osobowe w postaci imienia, numeru telefonu oraz adresu e-mail. W tym zakresie przetwarzanie ma swoją podstawie w art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako: RODO), który pozwala przetwarzać dane osobowe, w przypadku wyrażenia na to przez Pana/Panią zgody.
  3.  Dla celu marketingu i remarketingu przetwarzamy dane zbierane przez narzędzia pozwalające śledzić czynności, jakie podjął Pan/Pani podczas korzystania z serwisu, a jest to:
    • Facebook Pixel,
    • Google Ads
    W tym zakresie przetwarzanie ma swoją podstawę w art. 6 ust. 1 lit. a RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, w przypadku wyrażenia na to przez Pana/Panią zgody.
  4.  W celu przesyłania newslettera (wiadomości zawierającej informację handlową) przetwarzamy dane osobowe w postaci Pana/Pani adresu e-mail. Podstawą takiego przetwarzania danych, jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO, który pozwala przetwarzać dane osobowe, w przypadku wyrażenia na to przez Pana/Panią zgody.
  5.  Dla realizacji umów lub dokonania innej czynności prawnej z Klientem, jeżeli jest to niezbędne ze względu na właściwość świadczonej usługi lub sposobu jej rozliczenia.

    §4
    PLIKI COOKIES

  1. Taturo.pl wykorzystuje pliki „cookies”, czyli krótkie informacje tekstowe, które są zapisywane na Pana/Pani komputerze, telefonie, tablecie, bądź też innym urządzeniu. Podobne działania stosowane są przez większość funkcjonujących stron internetowych. Mogą one być odczytywane przez system TATURO, a także systemy należące do innych podmiotów, z których korzystamy, a to Google (szerzej § 5) oraz Facebook (szerzej § 6).
  2.  Informacje gromadzone w plikach „cookies” dotyczą Pana/Pani adresu IP, rodzaju wykorzystywanej przeglądarki, używanego języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie, lokalizacji, jak również informacji przesyłanych do witryny za pośrednictwem formularza kontaktowego.
  3.  Pliki „cookies” spełniają różne funkcje na stronie internetowej. Przykładowe z nich TATURO wymienia poniżej:
    • poprawa wydajności korzystania ze strony internetowej – dzięki plikom „cookies” taturo.pl działa sprawniej i ułatwione zostaje korzystanie z funkcji strony taturo.pl, a to dzięki zapamiętywaniu ustawień pomiędzy kolejnymi wizytami na niej. Ułatwia to również poruszanie się Pana/Pani pomiędzy poszczególnymi podstronami;
    • stan sesji – w plikach „cookies” zapisywane są informacje o sposobie korzystania przez Pana/Panią ze strony taturo.pl. Dotyczyć one mogą także najczęściej odwiedzanych podstron. Umożliwiają również identyfikację błędów na nich wyświetlanych. W ten sposób przyczyniają się do zwiększenia komfortu przeglądania stron;
    • tworzenie statystyk – dzięki plikom „cookies” możliwe jest dokonywanie analizy sposobu korzystania przez Pana/Panią ze strony taturo.pl. Ułatwia to prace nad personalizacją strony internetowej. Do monitoringu strony oraz tworzenia statystyk wykorzystujemy narzędzia firmy Google Ads (§ 5) oraz Facebook Pixel (§ 6);
    • korzystanie z funkcji społecznościowych – pliki „cookies” umożliwiają polubienie naszego fanpage’u na tym portalu bezpośrednio z poziomu strony taturo.pl.
  4.  TATURO informuje, że wiele z plików „cookies” jest zanonimizowane – TATURO nie jest w stanie na ich podstawie ustalić Pana/Pani tożsamości bez posiadania dodatkowych danych.
  5.  Pana/Pani przeglądarka internetowa prawdopodobnie domyślnie zezwala na wykorzystywanie plików „cookies” w Pana/Pani urządzeniu. Z tego też powodu przy pierwszej wizycie
    w serwisie prosimy o wyrażenie zgodny na użycie „cookies”. W przypadku gdyby Państwo nie życzyli sobie wykorzystania plików „cookies” podczas korzystania ze strony taturo.pl, należy dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej. Polegać to może na całkowitej blokadzie tych plików bądź żądaniu powiadomienia o każdorazowym zapisaniu takich plików
    na urządzeniu. Ustawienia te mogą zostać zmienione w dowolnym momencie.
  6.  Wyłączenie bądź ograniczenie obsługi plików „cookies” może spowodować niedogodności przy korzystaniu ze strony taturo.pl. Polegać może to między innymi na konieczności każdorazowego logowania się, czy też braku możliwości polubienia naszego fanpage’u na portalu Facebook czy Instagram, bezpośrednio z pozycji serwisu.

    §5
    GOOGLE ADS

  1. Google Ads jest narzędziem marketingowym udostępnianym przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
  2.  Przy pomocy Google Ads PHU ADK promuje taturo.pl w wynikach wyszukiwania, jak również na stronach osób trzecich. TATURO wykorzystuje także narzędzia marketingowe. Działania
    w powyższym zakresie realizowane są w oparciu o uzasadniony prawnie interes w postaci marketingu własnych produktów bądź usług.
  3.  Odwiedzając stronę taturo.pl automatycznie pozostawiany jest w urządzeniu plik „remarketing cookie” firmy Google, który dzięki pseudonimowemu identyfikatorowi oraz w oparciu
    o odwiedzane strony, umożliwia wyświetlanie reklam opartych na zainteresowaniach.
  4.  Dalsze przetwarzanie danych w oparciu o Google Ads następuje tylko i wyłącznie wówczas gdy wyrażona została przez Pana/Panią zgoda wobec Google na łączenie historii przeglądania oraz użycia aplikacji z Pana/Pani kontem i na wykorzystanie informacji z Pana/Pani konta Google do personalizowania reklam, które wyświetlane są na stronach internetowych.
  5.  Jeśli w Pana/Pani przypadku będzie Pan/Pani zalogowana podczas wizyty na stronie taturo.pl w platformie Google, Google wykorzysta wówczas Pana/Pani dane razem z danymi Google Ads, celem stworzenia i zdefiniowania list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach. W tym celu Google łączy tymczasowo Pana/Pani dane osobowe z danymi Google Ads, aby utworzyć grupy docelowe.
  6.  Google LLC posiada siedzibę w Stanach Zjednoczonych. Informuję Pana/Panią jednak, że podmiot ten gwarantuje odpowiedni poziom ochrony danych osobowych wymagany przez przepisy europejskie.
  7. Możliwym jest dezaktywowanie przez Pana/Panią „cookies” wykorzystywanych do remarketingu w ramach ustawień Pana/Pani konta Google pod adresem https://adssettings.google.com.
  8.  Jeżeli są Państwo zainteresowani szczegółowymi informacjami dotyczącymi przetwarzania danych w ramach Google Ads, pod adresem https://policies.google.com/privacyuzyskają Państwo odpowiedź na wszelkie pytania.

    §6
    FACEBOOK PIXEL

  1. Facebook Pixel jest narzędziem marketingowym udostępnianym przez serwis Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA.
  2.  Przy pomocy Facebook Pixel TATURO kieruje do Pana/Pani reklamy związane z taturo.pl w serwisie Facebook. Działania w powyższym zakresie realizowane są w oparciu o uzasadniony prawnie interes w postaci marketingu własnych produktów bądź usług.
  3.  Dla celów marketingowych na stronie taturo.pl używany jest Facebook Pixel, dzięki któremu TATURO gromadzi informacje o Pana/Pani korzystaniu ze strony taturo.pl, w zakresie przeglądanych stron. Zgromadzone w ten sposób dane, przekazywane są do serwerów Facebook w USA, a następnie tamże przechowywane.
  4.  Do gromadzonych w ramach Facebook Pixel informacji, zaliczyć należy podstrony jakie Pan/Pani przegląda w ramach serwisu taturo.pl; przejścia pomiędzy poszczególnymi
    podstronami w ramach serwisy, źródło z którego Pan/Pani przechodzi do naszego serwisu; czas spędzony przez Pana/Panią na serwisie oraz na jego podstronach; przedział wieku,
    w którym Pan/Pani się znajduje; Pana/Pani płeć; Pana/Pani zainteresowania określone na podstawie aktywności w sieci; przybliżoną Pana/Pani lokalizację ograniczoną do miejscowości.
  5.  Dane zbierane przy pomocy Facebook Pixel, a opisane w ust. 3 są anonimowe, niemniej jednak serwis Facebook może łączyć zebrane informacje z innymi danymi o Panu/Pani, które zgromadził w ramach korzystania przez Pana/Panią z serwisu Facebook, aby następnie wykorzystać do swoich własnych celów (w tym także do celów marketingowych).
  6.  Działania Facebook opisane w § 6 ust. 4 nie są zależne od TATURO.
  7.  W Facebook Inc. posiada siedzibę w Stanach Zjednoczonych. Informuję Paną/ Pana jednak, że podmioty te gwarantują odpowiedni poziom ochrony danych osobowych wymagany przez przepisy europejskie.

    §7
    PROFILOWANIE

  1. Mając na względzie treść art. 13 ust. 2 lit. f RODO, TATURO informuje, że podlega Pan/Pani Profilowaniu.
  2.  Jako profilowanie, art. 4 ust. 4 RODO definiuje, dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych.
  3.  TATURO informuje, że profilowanie o którym mowa w ust. 2, służy wyłącznie celom marketingowym, które służą przekazaniu Panu/Pani bardziej zindywidualizowanej oferty, która
    z większym prawdopodobieństwem Pana/Panią zainteresuje.
  4.  Zindywidualizowana oferta, o której mowa w ust. 3 może dotyczyć w szczególności prezentowania ogólnych reklam, ofert, czy rabatów dotyczących produktów lub usług TATURO dostosowanych do Pana/Pani preferencji.
  5.  Ma Pan/Pani prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania dotyczących Pana/Pani danych opartych na przesłance niezbędności do celów wynikających z prawni uzasadnionych interesów realizowanych przez TATURO, w tym w szczególności wobec przetwarzania na potrzeby marketingu, w tym profilowania.
  6.  TATURO podkreśla, że profilowanie nie skutkuje podejmowaniem przez Pana/Panią decyzji wywołujących skutki prawne bądź wpływających na Pana/Panią w podobnie istotny sposób.

    §8
    PRAWO WYCOFANIA ZGODY

  1. Przetwarzanie danych osobowych opiera się na wyrażonej przez Pana/Panią zgodzie, w każdym czasie istnieje możliwość jej cofnięcia.
  2.  Cofnięcie zgody może nastąpić na jeden z poniższych sposobów:
    • wysłanie wiadomości e-mail bezpośrednio do TATURO na adres info@taturo.pl
    • przesłanie oświadczenia o cofnięciu zgody na adres TATURO.
  3.  Jeżeli przetwarzanie Pana/Pani danych osobowych odbywało się na podstawie zgody, jej cofnięcie nie powoduje, że przetwarzanie danych osobowych do tego momentu było niezgodne
    z prawem. Innymi słowy, do czasu cofnięcia zgody TATURO ma prawo przetwarzać Pana/Pani dane osobowe, a jej odwołanie nie wpływa na zgodność z prawem dotychczasowego przetwarzania.

    §9
    OBOWIĄZEK PODANIA DANYCH OSOBOWYCH

  1. Podanie jakichkolwiek danych osobowych przez Pana/Panią jest dobrowolne i zależy od Pana/Pani decyzji. Istnieją jednak sytuacje, w których podanie danych osobowych jest niezbędnym warunkiem korzystania z serwisu taturo.pl.
  2.  Abym możliwe było otrzymywanie newslettera konieczne jest podanie przez Pana/Panią adresu e-mail. Bez tego TATURO nie jest w stanie przesłać informacji handlowej o serwisie taturo.pl.
    3. Abym możliwe było przesłanie zapytania ofertowego i otrzymania odpowiedzi na nie, konieczne jest podanie przez Pana/Panią adresu e-mail bądź numeru telefonu. Bez tego TATURO nie jest w stanie udzielić odpowiedzi na zapytanie ofertowe.
    4. Aby możliwe było korzystanie przez Pana/Panią z serwisu taturo.pl bez konieczności każdorazowego logowania się przy przechodzeniu na kolejne podstrony oraz posiadania możliwości polubienia fanpage’u taturo.pl na portalu Facebook bezpośrednio ze strony taturo.pl, konieczne jest wyrażenie przez Pana/Panią zgody na wykorzystywanie plików „cookies”.

    §10
    ODBIORCY DANYCH OSOBOWYCH

  1. Podobnie do większości firm, w swojej działalności TATURO korzysta z pomocy innych usługodawców. Niekiedy wiąże się to z koniecznością przekazania Pana/Pani danych
    osobowych. W związku z powyższym, w razie potrzeby, przekazujemy Pana/Pani dane naszym partnerom biznesowym, a to:
    •SHOPER S.A. z siedzibą w Krakowie, ul. Pawia 9, 31-154 Kraków, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia Wydział
    XI Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000395171, NIP: 9452156998;
    • BASELINKER Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa z siedzibą we Wrocławiu, pl. Solny 15, 50-062 Wrocław, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia Fabrycznej Wydział VI Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000815762, NIP: 8971873396;
    • INPOST sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Wielicka 28, 30-552 Kraków, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa Śródmieścia Wydział
    XI Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000543759, NIP: 6793108059;
    • R2G POLSKA sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Franciszka Klimczaka 1, 02-797 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla
    m. st. Warszawy Wydział XIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000335110, NIP: 7010194877;
    • DPD POLSKA sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, ul. Mineralna 15, 02-274 Warszawa, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st.
    Warszawy Wydział XIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000028368, NIP: 5260204110;
    • BLUE MEDIA S.A. z siedzibą w Sopocie, ul. Powstańców Warszawy 6, 81-718 Sopot, NIP: 5851351185, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Gdańsk
    – Północ Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000320590, NIP: 5851351185;
    a także firma księgowa, pozostałe firmy kurierskie, firma marketingowa, kancelarie prawne. 

§11
OKRES PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

  1. Państwa dane przetwarzane są jedynie przez czas niezbędny do osiągnięcia wyznaczonego celu w związku z czym: 

- dane przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Administratora będą przetwarzane do czasu skutecznego złożenia sprzeciwu lub ustania tego interesu,

- dane przetwarzane w celu wysyłki newslettera będą przetwarzane do czasu wycofania zgody. Po skorzystaniu przez Ciebie z tego prawa i wypisaniu się z newslettera Twoje dane dotyczące subskrypcji tej usługi będą przechowywane przez okres niezbędny dla obrony przed potencjalnymi roszczeniami. Jest to uzasadniony mój, jako administratora danych, interes.

- dane przetwarzane w celu dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będą przetwarzane przez czas równy okresowi przedawnienia tych roszczeń,

- dane osobowe gromadzone przez Facebook tj. historia wpisów, historia aktywności w aplikacji Messenger, historia aktywności poprzez aplikację Instagram podlega retencji na zasadach określonych regulaminem Facebooka;

- dane statystyczne dotyczące osób odwiedzających fanpaga dostępne za pomocą funkcji „Facebook Insights” będą przetwarzane przez czas dostępności tych danych w serwisie Facebook;

§12
UPRAWNIENIA PODMIOTÓW DANYCH OSOBOWYCH

  1. TATURO informuje, że posiada Pana/Pani prawo do:
    • dostępu do swoich danych osobowych;
    • sprostowania danych osobowych;
    • usunięcia danych osobowych;
    • ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
    • sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
    • przenoszenia danych osobowych.
  2.  TATURO szanuje Pana/Pani prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych i dołoży wszelkich starań, aby ułatwić ich realizację.
  3.  Wymienione uprawnienia nie są absolutne. Mogą zaistnieć sytuacje, w których TATURO będzie zmuszone do odmowy ich realizacji lub zaproponowania innego rozwiązania niż to,
    które jest przez Pana/Panią proponowane. Odmowa realizacji Pana/Pani żądania może nastąpić tylko po jego wnikliwej analizie i wyłącznie w przypadku, gdy będzie to niezbędne
    do zapewnienia działania zgodnego z prawem.
  4.  W każdej chwili ma Pan/Pani prawo wniesienia sprzeciwu co do sposobu przetwarzania danych osobowych. Musi Pan/Pani jednak pamiętać, że zgodnie z przepisami prawa możemy odmówić uwzględnienia sprzeciwu, jeżeli TATURO wykaże, że:
    • istnieją prawnie uzasadnione podstawy do przetwarzania, które mają charakter nadrzędny w stosunku do Pana/Pani interesów, praw i wolności lub
    • istnieją podstawy do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  5.  W każdej chwili ma Pan/Pani prawo wnieść sprzeciw wobec sposobu przetwarzania Pana/Pani danych osobowych do celów marketingowych. W takiej sytuacji zaprzestaniemy przetwarzania danych w tym celu.
  6.  Swoje uprawnienia może Pan/Pani realizować poprzez:
    • wysłanie wiadomości e-mail bezpośrednio do TATURO na adres info@taturo.pl lub
    • wysłanie oświadczenia pismem na adres TATURO.

§13
PRAWO DO WNIESIENIA SKARGI

Jeżeli uważa Pan/Pani, że Pana/Pani dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, może Pan/Pani wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


§14
POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. W zakresie nieuregulowanym niniejszą Polityką Prywatności obowiązują przepisy z zakresu ochrony danych osobowych.
  2.  O wszelkich zmianach wprowadzonych do niniejszej Polityki Prywatności zostanie Pan/Pani powiadomiony/powiadomiona poprzez wiadomość e-mail, o ile został ona przez Pana/Panią
    podany. W przypadku braku podania danych umożliwiających nam kontakt z Panem/Panią, informacje o zmianach Polityki Prywatności będą dostępne w następujący sposób:
    • na stronie taturo.pl;
    • poprzez zwrócenie się z prośbą o ich przesłanie pod adres e-mail info@taturo.pl;
  3.  Niniejsza Polityka Prywatności obowiązuje od dnia 24.06.2022 r.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl